top of page
Rustig.png

The Art of Deep Ecology

Leerweg 2024

De tijd is aangebroken om een nieuwe weg in te slaan, andere keuzes te maken, meer vanuit je hart en vanuit verbinding. Tijdens leerweg verbind je diepgaand met de natuur en verken je de verwevenheid van onze menselijke ziel met de ziel van de aarde. In elke module duiken we gericht in één aspect van de diepe ecologie en doorleef je dit op jouw eigen innerlijke reis. 

Ontwaak je ecologische Zelf

Je ecologische Zelf ontwaken gaat over het besef dat we in een bezielde wereld leven en allemaal onlosmakelijk onderdeel zijn van de natuur, de aarde en de kosmos. In dat besef wil je betekenis geven aan je eigen leven zodat je een unieke en inspirerende bijdrage kunt leveren aan de wereld. 

Deep Ecology

Deep Ecology is het besef dat je in een bezielde wereld leeft en daar ook naar handelt. Het spreekt je ecologische leiderschap aan en gaat uit van een holistisch-ethisch wereldbeeld waarbij alle levensvormen intrinsieke waarde hebben en waarin de mens in volwassen, wederkerige relatie is met de natuur. De term werd voor het eerst benoemd door de Noorse filosoof en bergbeklimmer Arne Naess (1912 - 2009). Hij was zelf erg geïnteresseerd in de levensvisie van Gandhi. Gandhi maakte de relatie tussen Zelf-realisatie en het biosferisch egalitarisme (de inherente waarde van alle levende wezens) manifest door hoe hij zijn eigen leven leidde. Hij inspireerde daarmee vele mensen tot op de dag van vandaag.  

Return to your roots

In The Art of Deep Ecology staat de Roots to Rise methode centraal; verbinden met waar je vandaan komt, de aarde, je roots, en de bron, je ziel, zodat je kunt gaan staan voor wat je werkelijk te doen hebt en wat jou betekenis geeft (rise). In elke module van deze leerweg verkennen we één aspect van de diepe ecologie en doorleef je deze op jouw eigen innerlijke reis. Je leert je unieke natuurlijke talent kennen zodat je steeds dichter bij jezelf te komt en steeds meer jouw plek inneemt in jouw missie op aarde.

Door deze verdieping in te zetten in jouw werk en leven bouwen we samen aan een maatschappij waar de mens en de natuur samenvallen in een bezielde en hoopvolle wereld voor toekomstige generaties.

Leerweg Deep Ecology: Tekst
Hiking boots dust_edited.jpg

Leerweg 2024

Wat ga je doen? 

Tijdens de TAO Deep Ecology leerweg ontdek je het verschil tussen persoonlijke ontwikkeling en Zelf-realisatie, je leert door te kijken naar de natuur en je verkent de verwevenheid van onze menselijke ziel met de ziel van de aarde. Je leert de natuur verstaan door vragen te doorleven en te belichamen. De leerweg nodigt uit tot buiten zijn, intense natuurbeleving, zelfonderzoek, natuurstudie, verwondering, humor en (soms ver) buiten de gebaande paden treden. We combineren ecologische kennis, mystieke psychologie en de wijsheid van de natuur in een praktische methode voor innerlijke transformatie waarbij je de natuur te bestudeert met je hoofd, je hart en je handen. 

In de 6 modules (verspreid over 5 maanden) ontdek je;​

  • Het antwoord op jouw brandende levensvraag van dit moment;

  • Hoe je je diepgaand kunt verbinden met de natuur en met jezelf; 

  • Wat jouw natuurlijke talent is en hoe je anderen daarmee kunt helpen;

  • Hoe je stevig kunt wortelen en je basis vindt;

  • Hoe je in het werken met de natuur en thema's zoals loslaten, genezing en groei kunt integreren;

  • Wat jouw volgende stap is in leven, werk en/of relaties; 

  • Verborgen dimensies van het leven op aarde. 

De 6 modules volgen elkaar op en zijn een verdiepingsproces.

Voor wie? 

Deze leerweg is ideaal voor jou als je weer wilt voelen wat echt is. Als je ernaar verlangt om stevig op de aarde te staan, diep verbonden met de natuur en jezelf. Je wilt je laten inspireren door de natuur, de aarde en de kosmos en je bent toe aan de volgende stap op weg naar een meer verbonden en natuurlijk leven. Je leert door de natuur te leren verstaan en ontdekt jouw aard op uitdagende manieren waardoor je dieper in verbinding komt met jouw zielsmissie. 

Door wie? 

Je wordt begeleid door Suzanne Valkman en gasttrainers die vanuit hun expertise de thema's verrijken. Suzanne (46) is eigenaar van Roots to Rise en als biologe en veranderkundige gefascineerd door transformatieprocessen in de natuur, de mens en de maatschappij. Ze neemt je mee naar de wonderlijke wereld van de natuur en laat je met nieuwe ogen zien. 

Leerweg Deep Ecology: Tekst

Recensies

20231027_094954_edited.jpg

Dimitri (47)


"The Art of Deep Ecology en de begeleiding van Suzanne zijn voor mij levensveranderend geweest. De diepere inzichten, lessen en vooral het plezier hoe ik weer met de natuur verbonden kon raken, zijn me heel dierbaar. Ik zie mezelf daardoor als onderdeel van de natuur in plaats van dat ik ernaast leef. Dit is voor mij de voedingsbodem om nieuwsgieriger en met bereidheid in het leven te staan, mijn natuurtalent te ontwikkelen en creatiever te worden in mijn vakgebied. Suzanne is ongelofelijk toegewijd, brengt verborgen natuurparels naar het licht en gebruikt de nodige dosis humor. Ze neemt je mee op een prachtige reis de natuur in, zodat de natuur diep in jezelf gaat leven."

IMG_1595.JPG

Chris (40)

Het TAO Deep Ecology traject was echt een cadeau aan mezelf: meerdere keren een hele dag de natuur in, met mooie vragen en opdrachten, alleen én samen met een prachtige groep gelijkgestemden. Het heeft me dichter bij mezelf, mijn liefde voor de natuur en het gevoel van hoop voor onze wereld gebracht. Hierdoor is mijn innerlijk vuurtje weer gaan branden! Suzanne heeft een hele liefdevolle, warme manier van begeleiden en spiegelen. Alles wat ze doet komt echt recht vanuit haar hart, en vanuit de diepe wens van betekenis te kunnen zijn voor anderen. Met name de oprechtheid van die wens heeft mij geholpen in het me ook láten begeleiden door haar, samen met de enorme kennis, kunde en mooie ervaringen die Suzanne in haar begeleiding inbrengt.

IMG_1372_edited.jpg

Stefanie (37)


Naast een bevestiging en verdieping van mijn reis om mens en natuur te verbinden, heb ik ‘leren’ manifesteren. De reis met TAO DE is een ontdekkingsreis van bekrachtiging en vertrouwen, van manifestatie en avontuur. Mijn verlangen naar een samenleving waar mens en natuur weer in harmonie leven, heeft zich ontvouwd door de lessen in de natuur en de diepgaande inzichten in de oude wijsheden die ik van binnen koester. Suzanne heeft me helpen navigeren om mijn natuurlijke talent te omarmen en bij te dragen aan dit verlangen en uit te stralen naar de buitenwereld.

IMG_1633.JPG

Liesbeth (63)

Het TAO Deep Ecology traject heeft mij verdieping van mijn Zelfkennis en een nieuwe verbinding met de natuur gebracht. Ik wil mij - net als tijdens het traject - regelmatig met vragen in mijn achterzak in de natuur begeven om daar in alle rust en met geduld te kijken … en te wachten en in het vertrouwen en de wetenschap dat de antwoorden zullen komen. Suzanne gaat  - letterlijk en figuurlijk - voor in die verbinding die ik hierboven beschrijf. Ze heeft doorleefde kennis en passie voor wat zij doet.

Leerweg Deep Ecology: Recensies
20221126_143745.jpg
Leerweg Deep Ecology: Afbeelding
20221126_143424.jpg
Leerweg Deep Ecology: Afbeelding

Praktisch

Houd hier rekening mee

De voorjaarseditie van de 2024 leerweg is inmiddels in volle gang. Je kun je nu inschrijven voor de najaarseditie. Deze begint op 7 september en bestaat uit 4 intensieve maanden (van september tot en met december 2024) waarin we 6 modules doorlopen en per module 1 keer fysiek samenkomen met een kleine groep (maximaal 8) op een prachtige locatie in midden Nederland. We gaan samen op onderzoek uit en zijn veel buiten.

Locatie:

Alle opleidingsdagen vinden plaats op de Utrechtse Heuvelrug, Landgoed Noordhout nabij Driebergen/Maarn. Er is voldoende gelegenheid om te parkeren en met het ov vanaf Station Driebergen-Zeist kun je een ov-fiets of de bus pakken. In de omgeving zijn vele leuke overnachtingsmogelijkheden voor een wat langer verblijf op de Utrechtse Heuvelrug

Tijdsinvestering: 

Het is een intensief traject dat aandacht en bereidheid vraagt. Per module ben je, naast de opleidingsdag zelf, gemiddeld 4 tot 6 uur in de week bezig met je natuurstudie en opdrachten en om te oefenen met een andere manier van (bewust)zijn. Ter voorbereiding is het boek Actieve Hoop van Joanna Macy en Een Immense Wereld van Ed Yong een aanrader. 

Data opleidingsdagen 2024: 

Dag 1 - 7 september 2024

Dag 2 - 28 september 2024

Dag 3 - 19 oktober 2024

Dag 4 - 2 november 2024

Dag 5 - 23 november 2024

Dag 6 - 14 december 2024 

Alle dagen zijn van 09:00 - 17:00

Kun je één van de dagen niet, laat het mij dan weten. Dan kunnen we samen de mogelijkheden verkennen.

Kosten 2024: 

  • Individueel tarief: € 1.247,- EURO (vrijgesteld van BTW)

  • Zakelijk tarief*: € 1.465 EURO (vrijgesteld van BTW)

Betaling in 2 of 3 termijnen is mogelijk. Geef dit aan bij opmerkingen in je aanmeldingsformulier (zie beneden).


Inbegrepen zijn materialen, koffie en thee, fruit, lekkers en een heerlijke vers bereide vegetarische lunch!

Aanmelden: 

Meld je aan door op de knop [Aanmelden] te drukken en het formulier in te vullen. 

Je krijgt op werkdagen binnen 24 uur een bevestiging. 

>> Let op: houd je spam-box in de gaten! Email komt helaas nog wel eens in de verkeerde map terecht. Je kunt ook een email sturen naar info@taodeepecology.org 

NB. Wil je liever 1 op1 het traject doorlopen, dat kan; er is in 2024 beperkt plek voor een individuele leerweg. Zie daarvoor de pagina [natuurcoaching]. Data zijn in overleg. Stuur een mailtje naar suzanne@rootstorise.nl

Leerweg Deep Ecology: Tekst
Leerweg Deep Ecology: Pro Gallery
IMG_1330_edited.jpg

Joyce (47)


"Het traject TAO Deep Ecology heeft me de betovering van de natuur teruggebracht. Door de warme begeleiding van Suzanne, de zorg waarmee ze de dagen voorbereidde en de sfeer die neergezet werd, kwam ik elke bijeenkomst in andere wereld terecht. Hierdoor werd ik uitgedaagd om me open te stellen voor andere manieren van kijken, doen, samenzijn, alleen zijn. Door middel van de leervraag die we aan het begin van het traject hebben bepaald, focuste ik me op de een onderwerp in de natuur, met die vraag in mijn achterhoofd. Aan het einde van het traject wist ik wat het antwoord was. Als je houdt van diepzinnigheid, verbondenheid, lichtheid en warmte, zelfonderzoek, verdieping, geheimzinnigheid en vreugde, zou ik je zeker aanraden om een Deep Ecology-traject te gaan doen. Het voelde alsof ik elke dag wat meer van de natuur ging houden en daarmee van mijzelf."

IMG_1142.JPG

Jacinta (41)


"Het TAO Deep Ecology traject is voor mij een bevestiging geweest van mijn al innerlijke weten. Wij zijn onderdeel van en diep verbonden met de natuur. Daarom moeten we de samenwerking met haar aangaan. Het is een schitterende reis geweest om heel bewust deze verbinding te ervaren. En tijdens de verdiepingsdagen is het zo heerlijk om met een groep gelijkgestemden die verdieping samen te zoeken en te beleven. De energie in mijn lichaam stroomt vol met mooie ideeën om de samenwerking en de verbinding met de aarde en de natuur nog meer aan te gaan. Het geeft mij de kracht om vanuit mijn natuurtalent en innerlijke wijsheid mijn eigen weg in dit leven te gaan. Suzanne heeft een hele open, warme en natuurlijke manier van begeleiden. Haar kracht zit in het luisteren en weet vervolgens met de juiste woorden je te gidsen bij het ontrafelen van je talenten en draken. Samen met haar natuurkennis creëert ze een avontuurlijke reis naar de verbinding met de natuur!"

Leerweg Deep Ecology: Recensies
Image by Art Wall - Kittenprint

Look deep
into nature
and then you
will understand 
everything better

Albert Einstein

Leerweg Deep Ecology: Welkom
Leerweg Deep Ecology: Bestanden
bottom of page