top of page
Image by Raimond Klavins

Leven in Rumi

‘Het is jouw licht, dat de wereld verlicht’

'Leven in Rumi' is een programma van Marianne Broos waarin ik (Suzanne Valkman) het onderdeel 'ecologie' verzorg. 

Wil je meer weten kijk dan op de website van Marianne


'Leven in Rumi' is een pop-up mystieke school. We slaan ruim drie dagen de tent op in het licht van je bewustzijn. Een levendige retraite waarin je je bewust terugtrekt uit de uiterlijke wereld in het onstuitbare verlangen vanuit je ziel te leven. Als de derwisj die draait op de drempel van de wereld van geest en vorm.

Dompel je onder in de gedichten van Rumi en ga in de kookpot van transformatie- en bewustzijnswerk. Leer- en leef samen in een vreugdevol gezelschap op een eenvoudige plek, het Nivonhuis bij Ede. De ligging van het huis, middenin de natuur in een gebied met oude grafheuvels, biedt ons een passende bedding om zacht de weg naar binnen te gaan. Drie vragen brengen je deze dagen bij je scheppende stroom: Hoe breng jij het licht van jouw bewustzijn in? Hoe versterk je dat in elkaar? Wat is jouw licht, dat de wereld verlicht?

We leven als mystieke school in een vitaal dagritme van rust en activiteit met dagopening/sluiting en yoga, stilte en ontmoeting, expressie en natuurbeleving.  We werken met instrumenten uit de soefi-traditie als gebed, zikr (mantra-zingen), ademwerk, sohbet (vragenklas), studie, helend klimaat, de Latifa-meditatie en de movements van Gurdjieff.

In deze derde editie verbinden we de inspiratie van Rumi met ecologie, de verbondenheid van alle leven op aarde. Als menselijk wezen ben je deel van- en dienstbaar aan iets wat groter is dan jij, als schepper. En we leven en leren samen als schepsels, in een verlangen naar heling, vreugde en liefde. Er is in de heelheid van de natuur en de verbondenheid met elkaar een hoopvol perspectief voor de heling van de wereld. 

Leven in Rumi: Welkom
bottom of page