top of page
gras druppels.jpg

Natuur
Coaching

Verbindt je met de aarde

Natuurcoaching is coachen in en met de natuur. De natuur is daarbij onze gids en inspiratiebron. Bij Roots to Rise zijn we veel in het bos. We kunnen van bossen veel leren over het leven, de natuurlijke ordening en samenwerking. 

Een gezond systeem, zoals een mens, een organisatie of ecosysteem, heeft een zelf-herstellend vermogen. Maar soms is dat vermogen aangetast door jarenlange overbelasting, trauma of stress. Dan lukt het niet goed om keuzes te maken of je weg te vinden bij veranderende omstandigheden.  

In mijn coaching combineer ik ecologische kennis en de ongelofelijke wijsheid en het mysterie van de natuur in een praktische methode om tot diepgaande innerlijke transformatie te komen. 

Natuurcoaching: Tekst
detail.jpg

Voor wie?

Ben je graag buiten en heb je een toegewijde coach nodig bij één van de volgende thema's:

  • Loopbaanvragen; je staat op een kruispunt in je studie of carrière. Je bent op zoek naar een andere manier van leven en werken die recht doet aan wie jij diep van binnen bent. 

  • Professionele uitdagingen; je (nieuwe) baan vraagt veel van je en je hebt behoefte aan reflectie en regie op je eigen ontwikkeling, authenticiteit en leiderschap.

  • Burn-out; je voelt je gestrest, opgejaagd of overbelast. Je wilt weer contact maken met je innerlijke bron zodat je kunt geven vanuit overvloed in plaats van vanuit moeten. 

  • Depressie en bore-out; je zit niet lekker in je vel, je voelt je niet gemotiveerd en je piekert veel. Je bent op zoek naar inspiratie en betekenis, een manier die bij je past om jouw leven volledig te kunnen omarmen en plezier te hebben in wat je doet.

  • Verlies; fysiek en/of emotioneel trauma; het voelt alsof de grond onder je voeten weg is gevallen en je niet goed geworteld meer bent. Je hebt tijd nodig om te ontladen, te helen en op te laden. 

  • Veranderingen; Er is veel veranderd en je voelt je een beetje wankel. Je bent onzeker en weet niet zo goed meer wie je bent, waar je naartoe wilt of met wie. Je wilt autonoom zijn én verbonden. Je wilt keuzes kunnen maken vanuit je hart. 

Natuurcoaching: Tekst
man bos.jpg

Natuurcoaching
traject

Pak het probleem bij de wortel aan. 

Gewenst of ongewenst lopen we in het leven aan tegen problemen die vragen om een innerlijke transformatie. 

  • Hoe komt het dat je steeds in dezelfde valkuil stap?

  • Wat maakt dat therapieën, trainingen en trajecten maar kort effect hebben en alles weer van voren af aan lijkt te beginnen?

  • Hoe kan ik keuzes maken vanuit mijn hart? 


We gaan samen op zoek naar de sleutel. Je komt in contact met jouw innerlijke stem van waaruit je richting kunt geven aan de transformatie die nodig is. 

Natuurcoaching: Tekst
A bird is singing on the branch.jpg

"As you lean forward into your heart’s calling
the path will unfold naturally"

Chi-Yeun

Natuurcoaching: Citaat

Diensten

Individuele natuurcoaching en individuele leerweg

MiraLee_Suzanne-7-C.jpg

Natuurcoaching

Je eigen pad bewandelen

Ik help je jouw innerlijk kompas te herijken en met een ander perspectief naar je uitdagingen in het leven te kijken. Je ontdekt je natuurlijke talent en leert vanuit overvloed te geven in plaats van vanuit 'moeten' en vanuit verbinding een nieuwe koers te bepalen. Het persoonlijke traject omvat 7 sessies (in Midden Nederland) met verschillende werkvormen en intensieve tussentijdse begeleiding door middel van opdrachten en reflectie en een bosbad-sessie. Na afloop ben je klaar voor een nieuwe weg. Uiteraard kan een persoonlijk traject volgen vanuit 1 of meerdere losse sessies. De sessies duren gemiddeld 1,5 tot 2 uur.

Kosten:

Per sessie: € 155,- (Vrijgesteld van BTW)

Traject: € 1247,- (Vrijgesteld van BTW)

nathan-dumlao-VCKVteHIAYk-unsplash_edited.jpg

The Art of Deep Ecology - individuele leerweg

Ontwaak je ecologische zelf

Doen wat je werkelijk te doen hebt vanuit diepe verbinding met de natuur en met jezelf. Een inspiratie voor anderen en een thuiskomen in jezelf. Je ecologische zelf ontwaken gaat over zelfrealisatie; jezelf leren kennen als onlosmakelijk onderdeel van de natuur en vol overgave je plek innemen om betekenis te geven aan jouw leven.


Deze individuele leerweg is bedoeld voor mensen die op zoek zijn naar verdieping op hun persoonlijk leiderschap en de professionele begeleiding van anderen, teams of projecten. Je leert door eigen ervaring op te doen en doorleefde kennis te genereren over de methode The Art of Deep Ecology zodat je dit zelf in de praktijk kunt toepassen.

Kosten:

Individuele leerweg: € 2250,- (Vrijgesteld van BTW)

Voor meer informatie zie brochure. Aanmelden kan via de knop: Aanmelden individueel traject. De Algemene voorwaarden zijn onderaan deze pagina te vinden. 

Natuurcoaching: Diensten
Rustig.png

Roots
to Rise

De kracht om te veranderen

We leren steeds meer over de werking van de natuur. Bomen gaan essentiële samenwerkingen aan met andere organismen, en gedijen het beste in onderlinge verbondenheid. Een stevig fundament is essentieel om te groeien en vrucht te dragen. Het is niet gek dat we onszelf kunnen spiegelen in de natuur. Wij zijn niet alleen verbonden maar wij zijn verweven. De natuur is net zo onlosmakelijk onderdeel van ons als dat wij onderdeel van haar zijn. 

In de methode van Roots to Rise combineer ik ecologische kennis en de wijsheid van de natuur in een praktische methode voor persoonlijke ontwikkeling. Je maakt verbinding met waar je vandaan komt, de natuur en de aarde (Roots). Vanuit dat sterke fundament kun je gaan staan voor wie je werkelijk bent en wat je werkelijk te doen hebt (Rise). 

Natuurcoaching: Tekst

Recensies

Suzanne is oprecht geïnteresseerd en zet zich met volle enthousiasme in om je verder te helpen. Ze creëert een veilige en fijne omgeving. Ze volgt haar gevoel en intuïtie en verrijkt daarmee de sessies. Ze weet veel van de natuur wat je helpt om te spiegelen en te reflecteren. Ze verzint creatieve opdrachten die passen bij de persoon en het seizoen. Het is ontzettend waardevol om je natuurlijke talent te benoemen omdat je het dan pas gaat herkennen. Het helpt om in te zien wat jouw bijdrage is en waar jij van waarde kan zijn voor anderen. 


Ik raad het iedereen aan, in welke situatie je ook zit.

Elke (30) 

Natuurcoaching

Suzanne is een kei in het creëren van een mooie, betrokken en soms wat mysterieuze sfeer. Suzanne heeft ook een gezonde portie humor, waarmee ze de sessie licht houdt en je stimuleert tot mildheid en relativeren. Op dynamische wijze neemt ze je mee in de wereld van het onbewuste tot aan het zelfbewuste, en helpt ze je aan te wijzen welke intrinsieke drijfveren een rol spelen in jouw leven. Het toekennen van één woord aan jouw natuurlijke talent, maakt dat het geen complex verhaal wordt, maar juist focus geeft en je terugbrengt bij je kern. Zelfs je grootste valkuilen krijgen hierdoor een andere lading. Ik vond het ontwapenend.  


Ik kwam er energiek en zelfbewuster uit, en gebruik de lessen nog vaak.  

Stephanie (43)

Training Natuurlijk Talent

Ik kijk nooit meer op dezelfde manier naar de natuur en naar mijzelf. Het coachingstraject met Suzanne haaft mijn ogen geopend voor een ander perspectief en mij terug gebracht bij mijn diepste verlangen en oerkracht.


Ik heb weer hoop en zin in de toekomst!

Mark (62)

Natuurcoachingstraject

Natuurcoaching: Recensies
Image by David Clode

Roots to Rise

is ingeschreven bij 

Natuurcoaching: Klanten
NVNC_logo.png

Nederlandse Vereniging van Natuur Coaches

IES.png

International Ecopsycology Society

ANFT_edited.png

Association of Nature and Forest Therapy

bottom of page