top of page

Bladgoud

IMG-20221112-WA0011_edited.jpg

De onschatbare waarde van bomen

Ik schreef Bladgoud in 2020 samen met klimatoloog Reinier van den Berg en directeur Trees for All Simone Groenendijk. Onze uitgever Jeanet Hamsma (ZILT) daagde ons uit om een veelzijdig, leesbaar en optimistisch boek te schrijven over bomen en bossen met een oog voor de huidige trends in de bomenwereld. Ik ben ontzettend trots op dit populair wetenschappelijke boek en onze vruchtbare samenwerking.


Bladgoud gaat over de historie van bomen, over de waarde van bomen voor het klimaat, over biodiversiteit, over de gebruikswaarde, over de waarde voor onze (geestelijke) gezondheid en over hun eigen waarde. Uiteraard gaat dit boek ook over de toekomst. Hoe kunnen we (oer)bos beschermen en bomen duurzaam aanplanten en gebruiken, zodat bomen en mensen in harmonie met elkaar samen kunnen leven? Verschillende standpunten komen aan de orde met betrekking tot bescherming én verantwoord gebruik. Een veelzijdig en informatief boek voor iedereen met een hart voor klimaat en bomen en een oog voor de huidige trends in de bomenwereld. 


Je kunt het bij je lokale boekhandel bestellen, via YoBeDo of stuur mij een mailtje en ik signeer hem voor je. 

Kosten:

1x Bladgoud (gesigneerd) € 25,10

Inclusief verzendkosten

Bossen en Vitaliteit

VoF schermopname.jpg

Hoe bossen menselijke gezondheid beïnvloeden

In maart 2022 publiceerde WWF dit rapport waarin is onderzocht op welke manier bossen gezondheidseffecten op de mens hebben. Zowel direct door bepaalde stoffen die bomen uitscheiden als indirect door bijvoorbeeld de bestuivers die onze gewassen bevruchten. Ook is onderzoek verzameld over de gezondheidseffecten van Bosbaden en op welke manier pandemieën, zoals Covid19 ontstaan en voorkomen kunnen worden door betere bescherming van de natuur.


Er is twee jaar onderzoek gedaan en er zijn vele wetenschappelijke studies geraadpleegd. WWF presenteert in dit rapport een kader voor het integreren van natuurbescherming en volksgezondheid. De Engelse versie is via onderstaande link te downloaden.  

Boeken: Nieuws
bottom of page